Tészta:
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1 db vérnarancs aroma
- 1-2 dl tej
Krém:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej
- 6 csapott evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle 20 x 30 cm-es tepsiben. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan megkenjük a fehér krémmel, majd tortadarával díszítjük.
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.