- 1/2 dl finom étolaj
- 2,5 dl méz
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 teáskanál só
- 1 db nyers tortalap
- 3 tojás
- 2 dl zabdara (végső esetben búzadara is megteszi)
- 1 dl apróra vágott dió
Krémesítsük meg az olajat habverővel, és állandó verés közben, vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet. Adjuk hozzá a fűszereket, majd egyenként a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan felverve a krémet. Keverjük bele a zabdarát és a diót is. Tegyük a nyers tortalapot egy tortaforma aljára, majd öntsük rá az egész, előbb megkevert krémet és 180°C-os sütőben kb. 50 percig, illetve amíg a sütemény kellően össze nem áll. A kész sütemény igen kiadós, így tehát kis szeletekre vágjuk fel.
Lahi receptje.