A tésztához:
- 2,5 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 20 dkg margarin
- 1 kiskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 dl víz
A töltelékhez:
- tetszés szerint sós (sajtkrém, sonkakrém)
- vagy édes (pl. csokoládé, vanília) töltelékkel készíthetjük
A megkenéshez:
- olaj
- tojás
Az élesztőt a cukros tejjel felfuttatjuk. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet és simára dagasztjuk. A tésztát olajjal kikent szögletes formába nyomkodjuk, és 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányba háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk és vékonyan megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.