- 1 réteslap
- 1 kg kemény, nem nagyon érett sárgabarack
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 15-20 dkg zsemlemorzsa
- fél dl olaj a réteslap kenéséhez
Először elkészítjük a tölteléket. A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Sűrűn behintjük cukorral, és félretesszük. A réteslapokat szétszedjük, kettőt egymásra helyezünk, és kevés olajjal, kenőtoll segítségével vékonyan bekenjük. Sűrűn beszórjuk zsemlemorzsával. A levet eresztett gyümölcsöt lecsöpögtetjük, és a felét elterítjük a réteslap teljes hosszában. Rászórjuk a kevés cukorral elkevert fahéjat, a tetejére is hintünk zsemlemorzsát, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük. Kikent sütőlapra tesszük. A másik rétesrudat ugyanígy elkészítjük, és az előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütjük. Még forrón négy centis szeletekre vágjuk, de megvárjuk, míg kihűl, csak azután tálaljuk.