Tészta:
- 7 tojás
- 14 dkg porcukor
- 14 dkg finom liszt
- pici sütőpor
Piskóta lapot sütök, még langyosan összetekerem.
Krém:
- 3 púpos evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 2, 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
és még:
- 30 dkg fagyasztott ribizli
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- ételszínező (piros)
A lisztet csomómentesre keverem a cukorral, majd felfőzöm a tejben és hagyom kihűlni. A vajat a porcukorral krémesre keverem, hozzáadagolom a lisztkrémet, majd belerakom a fagyasztott ribizlit, amit hagyok kiolvadni. A tekercset megkenem a kész krémmel, összetekerem s hagyom a hűtőbe dermedni. A tekercs tetejét megszórom színes kristálycukorral, amit a következőképpen állítok elő: a cukorba cseppentek piros ételszínezőt és jól összekeverem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.