A habcsókhoz:
- 1 tojásfehérje
- 6 dkg cukor
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- fél teáskanál só
- 2 tojás
- 20 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez és a díszítéshez:
- ribizlilekvár
- 5 dkg csokoládé
Szükséges még:
- 1 fagyasztózacskó
Habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Tovább verve apránként beleszórjuk a cukrot. A fehérjehabot habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb. 40 mogyorónyi pöttyöt nyomunk.
A sütőben, az ajtaját kissé nyitva hagyva, 100°C-on (középen, légkeverésben 90°C-on) 1 óra 30 percig szárítjuk. A kész habcsókokat hagyjuk teljesen kihűlni, és a további felhasználásig légmentesen lezárva tároljuk.
A lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból és a vajból tésztát gyúrunk. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 frissen tartó fólia között vékonyra nyújtjuk. Kb. 5,5 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A körök feléből egy másik, 3 cm átmérőjű kört is kiszúrunk, így gyűrűket kapunk.
Mindegyik körre egy-egy gyűrűt fektetünk, és a tepsire rakjuk őket. 180°C-on 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót felolvasztjuk és a linzereket díszítjük. Minden linzer közepére kb. 1 teáskanálnyi lekvárt teszünk, a közepükre pedig egy-egy habcsókot.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!