A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tojàs
- 1 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál só
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg túró
- pici só
- 1 tojás
A tetejére:
- 1 felvert tojás
- szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint
Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal sima tésztát dagasztunk. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A túrót, tojást a margarinnal, sóval krémes állagúvá keverjük. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 20 -25 cm-re nyújtjuk,e gyenként lekenjük a túrós krémmel és egymásra helyezzük. Az 5. lapra nem kenünk! Egy nyújtófa segítségével 1,5 cm vastagra nyújtjuk,20 percet még pihentetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük. Felét szezámmaggal, másik felét reszelt sajttal szórtam meg. Egy jó éles késsel négyzeteket vágunk. A leeső részeket összegyúrtam,abból még lett 5 db pogácsám. 190 °C-ra melegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben szép pirosra megsütjük kb 25-30 perc alatt.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!