Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 /2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 7 dkg porcukor
- 1/2 dl tej
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 2 tojásfehérje kemény habja
A forma kikenéséhez:
- étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik tésztából 12 db kis gombócot alakítunk és az étolajjal kikent mélyedések aljába nyomkodjuk. A másik cipót egy folpackba csomagolva betesszük a fagyasztóba legalább fél órára, hogy könnyen reszelhessük. A töltelék készítése: A tojás sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzá keverjük a túrót, a pudingport bele szórjuk és tovább keverjük, majd bele forgatjuk a kemény vert tojáshabot is. A muffin formában várakozó tésztára kanalazzuk, majd a másik tésztacipót ráreszeljük és 180 °C-ra melegített sütőben. 25 -30 percig sütjük.Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. A töltelékbe tehetünk mazsolát is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!