Tészta:
- 40 dkg liszt
- 14 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- 3 tojássárgája
- ha szükséges, 2 evőkanál kemény tejföl
Töltelék:
- a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd
- 15 dkg darált dióval
- 8 dkg porcukorral
- 3 púpozott evőkanál finom lekvárral és
- fél citrom reszelt héjával jól elkeverjük
A hozzávalókból kemény, reszelhető tésztát gyúrunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük (én az alját nyújtani szoktam), és a tölteléket ráterítjük. A tészta másik felét a töltelékre reszeljük, és megsütjük. A sütőpapír segítségével könnyen kiemelhetjük a kész sütit a tepsiből, ha megfelelő nagyra vágtuk.
Gulyás Istvánné receptje.