Tészta:
- 22 dkg cukor és
- 22 dkg margarin összekeverve
- 6 tojássárgája
- 12 dkg liszt (fele rétesliszt lehet)
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Krém:
- 30 dkg darált diót
- 20 dkg cukrot
- 1 dl tejet összekavarunk – nem kell főzni
- magozott meggy
Máz:
- 10 dkg étcsokoládét megolvasztunk
- 6 dkg margarint teszünk bele, majd a meggy tetejére terítjük
A tésztát jól kidolgozzuk, és hozzákavarjuk a 6 tojás felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Ha kihűlt, 1 dl rumot locsolunk a tetejére. Megkenjük valamilyen lekvárral. A krémet a tésztára kenjük, és a tetejét kirakjuk meggyel.
Jung Istvánné receptje.