A tésztához:
- 50 dkg magozott meggy
- 16 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 tojás
- 16 dkg porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 dl tej
- 1 pici mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipet só
A tepsi kikenéséhez:
- vaj és liszt
A tetejére:
- 5 dkg porcukor
A gyümölcsöt lecsepegtetem. Egy 20 × 30 cm-es tepsit vastagon kikenek vajjal, megszórom liszttel, és felhasználásig a fagyasztóba teszem. A tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverem, ezután adom hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül hozzákeverem a langyosra hűlt vajat is. A masszát a jó hideg tepsibe simítom, meggyel kirakom, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. A sütőajtót egy résnyire kitámasztom sütés közben. A megsült süteményt tálcára borítom, hagyom teljesen kihűlni, majd kis kockákra vágva tálalom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!