Tészta:
- 2 csésze liszt
- 1/2 csésze lágy zsír
- 1/2 csésze sűrű tejföl
- 1 tojássárgája
- csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ecet
Töltelék:
- 2 alma
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztbe mélyedést készítünk, a zsíros tejfölt és a többi hozzávalókat is beleöntjük, majd gyorsan összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük. A lereszelt almához adjuk az áttört túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, és jól összekeverjük. A tésztát két részre osztjuk, az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsibe rakjuk, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk és 180°C-os sütőben 30-40 percig, tűpróbáig sütjük.
Nagyon finom és kiadós! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Földesi Izidorné receptje.