Alap:
- 20 dkg teljes kiőrlésű keksz (diétás)
- 8 dkg margarin (olvasztott)
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró (zsírszegény)
- 25 dkg mascarpone (zsírszegény)
- 200 ml habtejszín (10%-os)
- Édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
- 3 db közepes méretű citrom
- 1 tasak zselatin fix
- 1 tasak tortazselé por
- 1 kávéskanálnyi ételszínezék (sárga)
A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki folpack-kal, majd egyengessük bele a kekszmorzsát. Tegyük félre. A habtejszínt verjük kemény habbá, és közben a tasakon leírtak szerint adjuk hozzá a zselatinfix-et. A túrót keverjük össze az édesítőszerrel, és 2 db citrom reszelt héjával és levével. Keverjük hozzá a mascarpone-t, végül a habtejszínt óvatosan forgassuk bele. A masszát oszlassuk el a kekszalapon, és a maradék 1 db citromot karikázzuk vékony szeletekre, majd rakosgassuk körbe a torta szélén. Amíg elkészítjük a zselatint, tegyük a hűtőbe. A tortazselét készítsük el a tasakon leírtak szerint, majd vonjuk be vele a tortát. Tegyük néhány órára, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!