Kb. 25 db gyönyörűséges finomság kerekedik ki ebből a mennyiségből.
Tészta:
- 1/2 csésze porcukor
- 3/4 csésze őrölt mandula (finomliszt is jó, avagy vegyesen)
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 tojásfehérje
- piros ételfesték (nálam gél alapú Wilton)
- 2 teáskanál kristálycukor
Töltelék:
- 4 dkg mascarpone krémsajt
- 2 evőkanál vaj
- 0,5 teáskanál vanília kivonat
- 3/4 csésze porcukor
A méréshez használ csésze mérete 2,5 dl. A sütőlemezt befedjük sütésálló papírral, majd félretesszük. Egy nagy keverőtálban lisztet-porcukrot-kakaóport-sót elegyítünk. Egy másik tálban félkeményre verjük a tojásfehérjét, majd folytonos habverés közben adjuk hozzá az ételfestéket, valamint a kristálycukrot. Keményre és fényesre mixeljük az élénken pirosló habot. Keverőlapát segítségével óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk lisztes keverékünket. Nyomózsákba töltjük és 1 cm-es távolságot hagyva korongokat nyomunk (kb. 3 cm átmérőjű körök) 20 percet pihentetjük szobahőmérsékleten.
Eközben a sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy másik tálban krémet készítünk. A töltelék hozzávalóit kihabosítjuk, nyomózsákba halmozzuk, majd felhasználásig hűtőben pihentetjük. A piros szendvicskorongokat az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, ellenőrizve, hogy ne legyenek túlságosan kiszárítva. Még legyen picit puha a teteje, amikor kivesszük! Sütés után rácsra téve hűtjük, majd krémet nyomunk két szendvics közé és azonnal tálalhatjuk… Egyébként nem árt neki a hűsítő pihenés egy éjszakára a kamra polcán. 😉
Szép dobozkában, csinos selyempapírok közé csücsültetve gasztronómiai ajándéknak is szánhatjuk…
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.