Az úgy volt, hogy a múlt héten az egyik nagyon kedves ismerősöm egy amerikai étteremben járt és posztolt egy képet erről a desszertről. Hmmmmm azonnal lecsaptam rá, bár nem kóstoltam de a képet kielemeztem, így született meg a rántott oreo ahogyan Veronica készíti.
- 12 dkg liszt
- 2 tojás
- 150 ml tej
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 20-30 db Oreo keksz
- olaj a sütéshez
A tészta hozzávalóit robotgéppel csomómentesre keverjük. 30 percig pihentetjük, ez idő alatt a liszt megdagad. Nem baj, ha a tészta egy kicsit sűrűbb, mint a normál palacsinta tészta, pont ilyen kell. Egy villa segítségével kimártjuk az Oreokat a masszában és forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük mind a két oldalukat. Papírtörlőre szedjük, melegen porcukorral meghintve tálaljuk, de a legfinomabb, egy jó nagy adag sztracsatella jégkrémmel.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!