- 50 dkg liszt
- 4 tojás
- 6 dkg olvasztott vaj
- 5 dl tej
- kevés szódabikarbóna
- 1 citrom vagy narancs reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- szódavíz
Töltelék:
- 25 dkg dió + 10 dkg cukor
- 25 dkg mák + 10 dkg cukor
- 40 dkg natúr krémtúró + 10-15 dkg cukor
- 5 evőkanál kakaópor + 5-6 dkg cukor
- fahéj
- tejszínes mogyoróaroma
- baracklekvár
Tetejére:
- 6-8 tojásfehérje
- kevés porcukor
A palacsintákat hagyományos módon megsütöm. A töltelékeket összekeverem a cukorral. A kakaót a cukorral és kevés vízzel elkeverem. Ehhez tejszínes mogyoróaromát adok. Az első lapot megkenem a folyékony (kenhető) csokival. Erre szórok a dióból. A diót kissé megspriccelem vízzel. Ezáltal nem lesz száraz a töltelékünk. A következő lapot megkenem lekvárral, erre szórom a mákot, ezt is megspriccelem vízzel. A következő lapra a túrókrémet kenem. Addig folytatom, amíg valamelyik összetevő elfogy. Tálalás előtt 10-15 percre beteszem a sütőbe, hogy a palacsinta átmelegedjen. Alufóliával letakarom, majd kiveszem a sütőből és rákenem a tojásfehérjét. Ezután újra visszateszem a sütőbe, és csak addig sütöm, amíg a tojásfehérje kissé megpirul.
Lehet hozzá tejszínhabot, vagy csokiöntetet adni.
Csuhaj Tiborné Zsuzsi receptje.