Tészta:
- 25 dkg TBL 70 tönköly búzaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg margarin
- 12 dkg xilit
- 1 tojássárgája
- kb. 1 dl tejföl
- kevés citromhéj
Töltelék:
- 3 tojássárga
- 75 dkg zsírszegény túró
- 15 dkg xilit
- zsemlemorzsa
Teteje:
- 4 tojásfehérje
- 8 dkg xilit
A lisztet egy tálba tenni hozzáadni a sütőport, margarint, xilitet, tojássárgáját, tejfölt, citromhéjat és alaposan összegyúrni. Egy órára hűtőbe tenni, majd ha lejárt az idő kinyújtani megszurkálni villával és félig megsütni. Majd megszórni zsemlemorzsával és egyenletesen elosztani rajta a túrókrémet, majd a sütőbe visszatéve készre sütni. A tojásfehérjét kemény habbá verni a porcukorral és rákenni a túróra. Kicsit visszatenni a sütőbe, hogy éppen legyen egy kis szine. Ha kihűlt, vizes késsel szeletelni.
Farkas Erika receptje.