Tészta:
- 8 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag habfixáló
Krém:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
Díszítés:
- mogyoró
- mandula
- kókuszreszelék
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a vége felé apránként hozzáadom a cukrot, majd a habfixálót is. Egy tálban a lisztet és a fél csomag sütőport a kókuszreszelékkel összekeverem, majd apránként, óvatosan hozzáadom a felvert habhoz. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöm, és 220°C-on megsütöm, ez kb. 15 perc.
A krémhez a tojássárgákat kikeverem a pudingporral, hozzáadom a cukor felét, a felforrt tejhez öntöm, és sűrű krémet főzök belőle. A lágy vajat a maradék cukorral habosra kikeverem, majd a kihűlt pudinghoz hozzákeverem. Az egészet a tésztára teszem. Mogyoróval, mandulával és kevés kókuszreszelékkel díszíthetem.
A tortaforma nagyságától is függ, hogy milyen magasra nő meg az alap. Akár ketté is lehet vágni.
Illésné Farkas Évi receptje.