Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás sárgája
- 1 dl tej
Krém:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 csapott evőkanál kristálycukor
- 4 dl tej
- 20 dkg vaj
Tetejére:
- 4 tojás fehérje
- 8 csapott evőkanál kristálycukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Az átszitált lisztben a margarint elmorzsoltam, majd a többi hozzávalókkal együtt összegyúrtam.
3 lapot sütöttem belőle, a gázsütőm 5-ös fokozatán sütőpapíros tepsiben.
Nem kell nagyon megsütni a tésztát, amikor a széle barnul akkor már jó.
Közben a krémhez elkészítettem a pudingot és gyakori kevergetés mellett kihűtöttem. Most nem folpack-kal takartam be még melegen, hanem a mosogatóba hideg vizet engedtem és a lábast beleállítottam. Igy sokkal gyorsabban hűlt a puding.
Amikor már épphogy langyos volt, hozzáadtam a felkockázott vajat és addig kevertem amíg elolvadt benne.
Hűtőbe tettem tovább hűlni és még ott is megkevertem kétszer-háromszor.
Azért szeretem a vajat a margarín helyett a krémekben, mert keményebb lesz tőle.
Amikor kihűlt a krém és a lapok is akkor betöltöttem, vagyis kétfelé osztottam a krémet és a lapok közé kentem őket.
A tojásfehérjéket a cukorral elkezdtem felverni. Amikor már hab állaga volt akkor gőz felé raktam és 5 percig még tovább vertem. Ekkorra már jó kemény lett.
Rákentem a sütemény tetejére és megszórtam a kókuszreszelékkel.
Nagyon mutatós sütemény lett belőle!
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!