Ennek a sütinek a lapjait úgy készítettem, mint a paradicsomos sütiét, csak paradicsomlé helyett tejet adtam hozzá.
A tésztához:
- 12 evőkanál tej
- 9 evőkanál étolaj
- 9 evőkanál cukor
- 1 tojás
- fél csomag (7 g) szalalkáli
- 50-60 dkg liszt (amennyit felvesz)
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg kókuszreszelék (elmaradhat)
- 8 dl tej
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- porcukor
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle 180°C-ra előmelegített sütőben.
A krémhez a pudingokat a liszttel, a cukorral és a kókusszal a tejben sűrűre főzzük, majd kevergetve kihűtjük. A margarint könnyű, krémesre keverjük, majd összedolgozzuk a krémmel. Jól kihabosítjuk. A lapokat megtöltjük, majd a süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap puha, mint a vaj! 🙂
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Csenki Renáta receptje.