Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 15 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 tojássárgája
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból a tojásfehérjét kemény habbá verem, majd ha ez megvan, beleteszem a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába öntöm, és 180°C-on sütöm, amíg a tészta aranysárga nem lesz. Vigyázni kell mert gyorsan sül. Ha megsült, zsemlemorzsával megszórt tepsire borítóm, és lehúzom róla a sütőpapírt. A krém hozzávalóiból a pudingport kikeverem a tojások sárgáival, a cukorral, és a tejjel, majd sűrű krémmé főzöm. Amíg a krém hűl, addig a margarint a porcukorral kikeverem, és végül hozzákeverem a krémhez. Ha ez megvan, összeállítjuk a süteményt: a tésztára rákenjük a krémet, erre egy kis csokireszelék kerül, de enélkül is finom. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat mindenkinek!
Érdemes mindenkinek kipróbálni, mert nagyon finom és nem olyan drága sütemény, biztos gyorsan a család kedvence lesz.
Baranyiné Judit receptje.