A tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A tetejére:
- 5-7 dkg kókuszreszelék
A tésztához a tojásfehérjéket a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük vigyázva, hogy ki ne száradjon.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás pudingporral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel lábosban kikeverjük és sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz kavarjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.