Tészta:
- 0,5 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 0,5 dl tejszín
- csipet só
Töltelék:
- 80 dkg kimagozott meggy
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- kevés víz
- 1 kiskanál fahéj
Először a meggyes tölteléket készítettem el, mert a cukrozott meggynek állni kell, hogy levet engedjen. A meggyet kimagoztam, becukroztam és hagytam állni. Ameddig levet ereszt addig elkészítem a tésztát. A lisztben a margarint elmorzsolom, és a többi hozzávalókkal összeállítom a linzertésztát. A tejszínt a végén adom hozzá, és annyit adok hozzá, hogy a tészta állaga jó legyen. Beteszem a hűtőbe ameddig a pudingot felfőzöm. A cukrozott meggyet egy kicsit megnyomkodtam, leöntöttem róla a levet és kipótoltam vízzel, hogy a 4 dl meg legyen. Ezzel a 4 dl meggylével elkészítettem a pudingot az 1 cs. pudingporból. Összekevertem a meggyel. Kivettem a tésztát a hűtőből, kb. a háromnegyed részét kinyújtottam és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Ráöntöttem a tölteléket, elsimítottam rajta. A maradék tésztát kinyújtottam, derelyevágóval csíkokat vágtam belőle és berácsoztam vele a süteményt. A maradék egy tojás fehérjével megkentem a rácsokat és 180 fokra előmelegített sütőben bő fél óra alatt megsütöttem.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!