Tészta:
- 20 dkg zsír
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 50 dkg liszt
Teteje:
- baracklekvár
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, ha nem áll össze, akkor teszünk hozzá még tejfölt. A tészta háromnegyed részét vastagabbra nyújtjuk, zsírozott, 22×34 centiméteres tepsibe helyezzük, baracklekvárral megkenjük. A tojásfehérjét és a cukrot elkeverjük és a baracklekvár rétegre rákenjük. A maradék tésztából csíkokat vágunk és rácsszerűen rátesszük a habra. Előmelegített sütőben megsütjük.
Havasi Zsuzsa receptje alapján, Szabókiné Jung Andrea készítette el a süteményt.