Tészta:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 kisebb tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál citromlé
A margarint a lisztben elmorzsoltam, majd a többi hozzávalókkal összegyúrtam a tésztát. Két kisebb és egy nagyobb darabra vágtam. A tepsi tetején (23 × 34 cm), sütőpapíron az előmelegített gázsütő 6-os fokozatán megsütöttem a lapokat. A vastagabb lapot összetörtem, és összekevertem a töltelék hozzávalóival.
Töltelék:
- 2 evőkanál porcukor
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 3 evőkanál lefőzött feketekávé
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál híg házi baracklekvár
- 5 dkg durvára tört dióbél
A tölteléket a két lap közé simítottam. A tetejére nehezéknek tettem 2 kg rizst, és betettem egy órára a hűtőbe.
Elkészítettem a süteményre a mázat:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál forró víz
- 1 kávéskanál piros ételfesték, de legközelebb meggybefőtt leve
Rákentem a tetejére, és betettem a hűtőbe dermedni.
Mező Istvánné receptje a Süssünk-főzzünk együtt! oldalról.