Piskóta I:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 2 evőkanál víz
Ebből kettő lapot készítünk, tehát duplázzuk a mennyiséget. Egyik lesz az alja a másik a teteje a süteménynek.
Piskóta II:
- 10 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- pár csepp ételfesték
Szirup:
- 6 dl víz
- 40 dkg kristálycukor
Puncs máz:
- 40 dkg porcukor
- 6-7 evőkanál forró víz
- 2 evőkanál olvasztott zsíros margarin
- pici piros ételfesték
- puncs aroma
És még:
- 1 dl rum
- egy pici rumaroma
- 5 dkg kókuszliszt
- dió
- 2, 5 dl sárgabarack lekvár
- puncs aroma
- rumaroma
Az I. piskóta lapokat megsütöm és még langyosan leveszem róluk a sütőpapírt. A II. piskótalapot szét tépkedem, ez lesz a töltelék. A szirup hozzávalóit felfőzöm és tíz percig forralom, majd lehűtöm. A tépkedett piskótadarabokra öntöm a szirupot, a rumot, a rumaromát, a kókuszlisztet, a diót, a sárgabaracklekvárt, a puncs és a rum aromát. Összedolgozom az egészet, hogy jó lucskos legyen. Az alsó lap tetejét megkenem barack lekvárral, rárakom a tölteléket, szépen eligazítom, majd a felső lap alját kenem be barack lekvárral és ráborítom a puncs töltelékre. Lapos tepsibe szoktam összerakni. Egy másik tepsit teszek a tetejére és beteszem a hűtőbe, úgy, hogy teszek a felső tepsire nehezéket is ( 4 kg lisztet például). Másnapig szépen tömören összeáll a sütemény. A máz hozzávalóit mixerrel szétkeverem és rásimítom a süteményre.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.