Tészta:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 csomag puncsízű pudingpor
1. krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- fél dl rum
2. krém:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A tésztához 6 tojásfehérjét 20 dkg cukorral gőz fölött felverünk, levéve a tűzről belekeverünk 6 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 3 csomag puncsízű pudingport. Ha nincs puncsos, más ízű pudingporral is finom. 180°C-ra előmelegített sütőben, közepes méretű tepsiben megsütjük.
Az első krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük, majd beleteszünk 3 tojássárgáját és fél dl rumot. A második krémhez a 3 tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verjük.
Az első krémet a két lapra vágott tészta közé simítjuk, a másodikat pedig még melegen a tészta tetejére. A habra gőzön megolvasztott csokoládét kenünk, vagy a következőkből készítünk mázat:
- 1 evőkanál forró víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj