Tészta:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál liszt
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- rumaroma vagy rum ízlés szerint
- babapiskóta
- lefőzött kávé
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- színes szórócukor
Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk (lehet nagyobb is pár centivel, akkor nem lesz ennyire magas a tészta), és félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztához a 6 tojást szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük verni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot. Ha már kész a hab, tovább verve hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, a pudingporokat és a liszttel elkevert sütőport. Az előkészített tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, megsütjük (tűpróba). Ha kész, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Ezalatt a krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, rummal ízesítjük, majd félretesszük. A tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral péppé főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kézi mixerrel jó alaposan összekeverjük a vajjal, szép sima krémet kapunk.
A kihűlt tésztára kenünk egy vékony réteget a krémből (lehet az egyharmadát is). A babapiskótákat a kávéba mártjuk, majd a sütemény tetejére rakosgatjuk. A többi krémmel bevonjuk, elsimítjuk rajta.
A habhoz a tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Ha kész, a krém tetejére simítjuk. Hideg helyen hagyjuk pihenni másnapig, majd tálalás előtt színes szórócukorral díszítve szeleteljük. Jó étvágyat!
Szabókiné Jung Andrea receptje.