Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tejföl
- 5 dkg margarin
- 1 kávéskanál szalalkáli
Krém:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 7 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta
- rumaroma
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál málnaszörp
- 2 evőkanál olvasztott
- hűtött margarin
Tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátulján. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét, és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz gyorsan köt, hamar kell vele dolgozni.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.