Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 tojás
- ½ sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 4-5 evőkanál tej
Szirup:
- 40 dkg lekvár
- 1 dl víz
- 15 dkg porcukor
Massza:
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 üvegcse rum aroma
- lekvár
Tetejére:
- 25 dkg porcukor
- 4 evőkanál piros gyümölcslé vagy szörp
- 1 csepp piros színezék
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd két felé osztjuk. Az egyik cipót még ketté osztjuk. Három lapot sütünk egy 32 x 20 cm-es tepsiben, 180 °C-on, körülbelül 12 perc alatt. 2 db vékony és egy vastag lap fog készülni így . A vastagabb lapot összetörjük, ez megy a masszába.
A szirup hozzávalóit felforraljuk és kihűtjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát. Az összetört lapra öntjük és összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük lekvárral és erre jön a massza, majd a lekvár és a másik lap. Egy deszkával már órára lenyomatjuk. A tetejére a hozzávalókat fényesre keverjük és a sütemény tetejére öntjük. Amikor megszáradt a teteje is akkor szelhetjük.
Lóth Marica receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!