Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- fél csomag sütőpor
- vanília aroma
- 10 dkg porcukor
Töltelék:
- 30 dkg fagyasztott meggy
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál rum
- 0,5 dl meggylikőr
- 2 evőkanál vaníliás puding
- 1 dl víz
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a többi hozzávalót, és könnyű tésztát gyúrunk. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni, addig elkészítjük a tölteléket. A meggyet, a cukrot és a rumot feltesszük főni. Amikor a meggy már megfőtt, öntünk bele meggylikőrt. A vaníliás pudingot a vízzel kikeverjük, hozzátesszük a megfőtt meggyhez és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, a formához mérten szaggatjuk, fánkszaggatóval vagy pohárral. A formákat kivajazzuk, beletesszük a tésztát, mindegyikbe kanalazunk a meggyes pudingból, majd a tetejét egy kiszúrt tésztával beborítjuk. 180°C-on 20 percig sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.