Tészta:
- 70 dkg háztartási keksz
Kakaós krém:
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 l tej
- 2 evőkanál tejföl
Grízes krém:
- 1/2 l tej
- 7 evőkanál gríz
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejföl
Epres krém:
- 1 csomag eperízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 1/2 l tej
- 2 evőkanál tejföl
Csokimáz:
- 2 dl tejszín
- 20 dkg étcsoki
A tésztát a háztartási keksz helyettesíti. A 30 x 20 cm-es tepsi aljára teszünk egy sort, erre jön a kakaós krém. A krémre egy sor háztartási keksz kerül ismételten. A kekszre jön a grízes krém, majd a krém tetejére ismét egy sor háztartási keksz. Erre kerül az epres krém, melynek a tetejét szintén egy sor keksszel zárjuk. A keksz tetejére pedig a végén kerül a csokimáz. A kakaós krémhez a pudingokból a cukorból a kakaóporból és a tejből pépet főzünk, majd a tűzről levéve, azonnal belekeverjük a tejfölt. A grízes krémhez a tejet felfőzzük, összekeverjük a grízt a cukorral és kevergetés közben hozzáadjuk a tejhez. Az epres krémhez a pudingból a cukorból a tejből főzünk pudingot. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt. A csokimázhoz a tejszínt felforraljuk és az összeaprított csokoládéra öntjük. Pár percig hagyjuk olvadni, majd addig kevergetjük, míg egyneművé válik. Langyosan tesszük a pudingos kekszes rétegekre és elsimítjuk.
Minczérné Piroska receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!