- 1 csomag leveles vajas tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál nádcukor
- eperszemek a tetejére
A mirelit tésztát kiolvasztom, jó lisztes gyúródeszkán kinyújtom, és egyforma kockákra felvágom. A széleitől a kockáknak kb. 1 centit kihagyok, vagyis így lesz egy kisebb és egy nagyobb kockám egyben. A kisebbiknek, vagyis a belsőnek a sarkait nem egészen a közepéig bevágom. A külső kockának a széleit közben a közepére hajtom mind a négy oldaláról. Ekkor kis szalagocskákat kapok. A pudingot a szokásos módon a tejjel és a cukorral felfőzöm, kicsit kihűtöm, majd egy-egy kiskanállal teszek minden tésztának a közepére belőle. Díszítésül egy kis szem epret is a közepébe nyomok. Az egészet tojással lekenem, és 180°C-os sütőben halvány világosra megsütöm sütőpapíros tepsiben.
Szerintem bármilyen gyümölccsel vagy pudinggal elkészíthető, nagyon finom, mutatós és egyszerű.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!