A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 18 dkg margarin
- pici só
- 3 evőkanál víz
Szükséges még:
- 21 db piskótatallér
- 1 doboz felezett őszibarackbefőtt
- 7,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
A cukormázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál forró víz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettévesszük, tepsi nagyságúra nyújtjuk (20 × 30 cm), és az egyik lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kirakjuk szorosan a piskótatallérral, majd a barackkal. A 2 csomag vaníliás pudingport ízlésünknek megfelelő mennyiségű cukorral és a tejjel felfőzzük. Ráöntjük a barackra, és a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. A tészta tetejét egy villával megszurkáljuk. Szép világosra sütjük, kb. 35 perc 190°C-on. A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Hagyjuk megszáradni a tetejét. Jól lehűtjük, majd szeletelhetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!