Tészta:
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál zsír
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- 2 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- vaníliás cukor
- 250 g margarin
- 20 dkg porcukor
A liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szerint kakaóport teszünk. A két fehér lapot egyforma méretűre nyújtjuk és 200 fokon megsütjük.
A kakaós tésztából kilenc rudat sodrunk, akkorát mint a tepsi, amiben a lapokat sütöttük. Ezeket a rudakat is megsütjük.
A tejben simára keverjük a pudingot, lisztet és felfőzzük. Amíg hűl habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliával.
A két masszát összedolgozzuk és a lapokat a következőképpen megtöltjük:
Egy lapot megkenünk sárgabarack lekvárral, rátesszük a krém felét. Ráhelyezzük a kakaós rudakat, finoman belenyomjuk a krémbe.Rásimítjuk a krém másik felét. A második lapot is megkenjük lekvárral és fordítva ( lekváros felével lefele ) rátesszük a krémre. Tetejét bevonjuk olvasztott csokival. Másnap szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!