Sokáig elálló, nagyon finom sütike.
- 50 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- késhegynyi fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál tejföl
- fél üveg baracklekvár
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Tejföllel összegyúrjuk, simára dolgozzuk. Egy órát pihentetjük.
A tészta 3/4 részét tepsibe nyújtjuk, bőven megkenjük lekvárral, a maradék tésztából rácsokat rakunk rá és lassú tűzön sütjük. Kiadós, és sokáig elálló sütemény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!