Tészta:
- 10 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 15 evőkanál meleg víz
- 35 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.
Középső rész:
- 10 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 10 dkg reszelt csokoládé
- 10 dkg zselés cukorka
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg liszt
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a zselécukrot, a darált diót, végül 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzünk. A margarint a porcukorral jól kikeverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel. Megtöltjük a lapokat a krémmel (sima lap, krém, középső rész, krém, sima lap). A sütemény tetejét csokimázzal díszítjük.
Molnár Andrea receptje.