A fiúk biztos örülnek meccs nézés közben az ilyesfajta rágcsálnivalónak, na és sörnek, mert nálunk bizony ezek hozzátartoznak a szurkoláshoz – de gondolom ez így van sok helyen is. De egy pohár tea mellé is kiváló reggeli lehet ez a pizzás rúd. Érdemesebb legalább kétféle sajttal készíteni, hiszen így még finomabb.
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2, 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 tojás
- kb. 2 dl tejföl
- langyos tej
Pizzaszósz
- kb. 5 evőkanál 100 %-os paradicsompüré
- só
- cukor-ízlés szerint
- pizza fűszerkeverék
- reszelt sajt
A lisztet, sajtot és a sót összevegyítjük, az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, a tojást a tejfölt és az olvasztott vajat összekeverjük. Az egészet összedolgozzuk annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél óráig pihentetjük, majd átgyúrjuk és ismét félóráig pihentetjük. Enyhén lisztes felületen, kb ujjnyi vastagságra kinyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal és megszórjuk reszelt sajttal, pizzavágóval, vagy éles késsel tetszés szerinti nagyságú rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített 180 °C- on szép pirosra sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!