Sütöttem hozzá egy 6 tojásos kakaós piskótát és egy 3 tojásos sima piskótát. A kakaósat ketté vágtam, a simából piskótatekercs készült baracklekvárral.
Kakaós piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 púpozott evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 1 evőkanál vanília aroma
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla Tibi étcsoki
- 3 dkg vaj
A tojásokat a cukorral habosra kevertem. A lisztet átszitáltam a sütőporral és kisebb adagokban óvatosan hozzákevertem a masszához. A gázsütőm 4-es fokozatán megsütöttem. A pudingos vajas krémhez a vajat az átszitált porcukorral simára kevertem. A vanília pudingport tejjel sűrűre főztem, ebbe nem kell cukor. A pudingot folpackkal befedtem, hogy ne bőrösödjön be a teteje és hideg vízfürdőbe raktam. Ha teljesen kihűlt akkor a pudingot és a vajas krémet géppel összekevertem. Összeraktam a süteményt. A kettévágott kakaós piskótára rákenem a krém felét. A piskótatekercset felszeletelem és lapjával a krémre raktam. A maradék krémet erre rákentem, a másik kakaós piskótával befedtem. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztottam a vajjal és a sütemény tetejére kentem.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!