Mézes lapok:
- 2 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 15-50 dkg liszt
Piskótatekercs:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- sárgabarack lekvár
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
A mézes lapok elkészítéséhez a liszt kivételével az összes többi hozzávalót gőz fölött kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. 25 x 35 cm-es tepsi hátulján 2 lapot sütünk belőle. A piskótatekercset egy 25 x 35 cm-es tepsiben megsütjük. Lekvárral megkenjük és feltekerjük. 15 szeletet vágunk belőle. A krémhez a tejet és a pudingot felfözzük és kihűtjük, majd hozzákeverjuk a többi hozzávalót is.
Összeállítás: Mézes lap-krém-szeletelt piskóta-krém-mézes lap.
Egy éjszakát hagyjuk állni.
Szilvia Nagynè Kercsik receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!