A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 vaníliás cukor
A krémhez:
- 10 dkg vaj
- ½ dl víz
- 15 dkg mirelit eper
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt gépi habverővel habosra keverjük, majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet. Szilikonos sütőpapírral egy nagy méretű gáztepsit kibélelünk, a masszát bele öntjük, elsimítjuk. 175 °C-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral hintett nagy konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük. A szalvétában hagyjuk kihűlni.
A krém készítés:Az epret a vízben a cukorral megfőzzük, majd kézi botmixerrel pürésítjük.A tejjel elkeverjük a pudingport és hozzá öntjük, majd sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a vajjal krémesre keverjük. A tekercset kibontjuk a szalvétából és krémmel megkenjük. Újból feltekerjük, majd hűtőben jól lehűtjük. Szeletelés előtt meghintjük vaníliás porcukorral.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!