- 5 db tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Alsó-felső sütés 175 °C-on. Légkeverésen 150 °C-on. Ez sárga piskóta de ha kakaósat szeretnénk akkor a lisztből elveszünk 2 evőkanállal és pótoljuk kakaóporral. A tésztát a tepsiben szoba hőmérsékleten hagyjuk 10 percig hűlni. A sütőpapírral együtt (ne húzzuk le róla!) egy konyharuha segítségével feltekerjük s hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt tésztát megkenjük ízlés szerint lekvárral majd óvatosan feltekerjük de a sütőpapírt ekkor már húzzuk le róla. Én a tekerés közben húzom le a sütőpapírt a tésztáról.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!