A mézes lap hozzávalói:
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál langyos méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- tejföl
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
A krém hozzávalói:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A lap hozzávalóiból a nyersanyagokat összedolgozzuk és kétfelé vesszük. Megsütjük tepsi hátán, vagy lemezen. Külön 6 tojásból piskótát sütünk. Amikor megsült, még melegen feltekerjük. Kihűlés után meggylekvárral megtöltjük.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük, cukor nélkül, a tejben. Külön a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és jól kihabosítjuk.
Összeállítás: Első lap-krém fele-szeletelt piskótatekercs-krém másik fele-második lap-csokoládé befonat.
A süteményt a tekercsre merőlegesen kell szeletelni, másnap, a szélezés után.
Farkas Erika receptje.