A tésztához:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 8-9 dkg liszt
- 3 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- sárgabarack lekvár
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét kemény habbá verem 4 dkg cukorral a maradék cukrot a sárgájához adom és a vizet is habosra kikeverem. Majd a tojás felvert habját hozzáadom és végül a sütőporos lisztet is. Sütőpapiros sütőlapra kenem és 170 ° C-on megsütöm. Amikor kisült még melegen megfordítom és lisztezett sütőpapírra fordítom.Ekkor lehúzom a sütőpapírt és sárgabarack lekvárral megkenem.
Sütő papírral feltekerem és abban hagyom amíg kihűlt és szelhetem.Porcukorral meghintettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok