Alap:
- Francia vajas tészta
Ha a kész tésztát a hűtőben pihentettük, kinyújtjuk és pohár segítségével kör alakúra szaggatjuk.
Muffin formákba simítjuk őket, majd ismét pihentetjük kicsit a hűtőben.
Krém:
- 200 ml tejszín
- 4 dl tej
- 4 tojás sárgája
- 70 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3-4 cl Rum
- kis vanília
- csipet só
- 3-4 evőkanál méz
A hozzávalókat egy lábasba öntjük, jól elkeverjük és alacsony lángon összefőzzük. Ez eltart egy ideig, de kevergessük szorgosan. Ne akarjuk gyorsan magas hőfokon főzni, mert akkor berántjuk a tojást.
Megtöltjük a formát a krémmel és 180 °C-on körülbelül 25 percig sütjük.
Díszítéshez: (Díszítés nélkül csak fele annyi krém kell)
- 1 doboz karika ananász
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 marék kókuszreszelék
Az ananászokat szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerincformába fektetjük (egymásra 2-3 sorba) és beborítjuk őket krémmel. 175°C-on körülbelül 15 percig sütjük. A kakaót elkeverjük a kókuszreszelékkel.
Ha megsültek az ananászok 4-be vágjuk őket, tetszés szerint. A kész tortácskákra kanalazunk 1 teáskanál krémet és rakunk rá 1-2 negyed ananászt és megszórjuk egy kis kakaóporral elkevert kókuszreszelékkel. Ebből a mennyiségből, 12 adag süti lesz.
Mira Mohr receptje.
Mira szeretettel vár Benneteket receptjeivel a Süti Mámohr oldalon.