- 1 kis pohár tejföl (2 dl)
- fél bögre búzadara (10 dkg)
- 25 dkg zsíros tehéntúró
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor-én 3 csomaggal ízesítettem
- 1 bögre kristálycukor (16 dkg) -Én eritritből 10 dkg-ot raktam bele
- reszelt citromhéj
- bármilyen gyümölcs ízlés szerint (fagyasztott őszibarack és meggy)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és az előzőleg kiolvasztott, lecsepegtetett gyümölccsel meghintjük a tésztát majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már van a tetejének egy kis aranybarna színe. Ha langyosra hűlt, akkor porcukorral meghintjük, és szeleteljük. Most csokimázzal vontam be a kihűlt süti tetejét.Volt itthon kevés fehér csokim, amit szintén felolvasztottam és a csokimáz tetejére csorgattam .
Trükkök, tippek, praktikák:
A túrót a grízzel hagyd egy félórát az asztalon pihenni, hogy a gríz szépen elkeveredjen benne. Az én tepsim mérete 30 x 20 cm-es volt.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!