- 12 evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál kakaópor
- 1,5 tasak zselatinpor
- 2 dl víz
- 1 tasak piros tortazselé
A zselatint 1 dl vízzel felfőzzük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 8 kanál porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, és kettévesszük a masszát. Egyik részébe 2 evőkanál kakaót és a feloldott zselatin egyharmadát keverjük. Vízzel kiöblített formába töltjük, hűtőben dermesztjük. A másik felébe szintén egyharmad zselatint keverünk, és a megdermedt kakaós masszára terítjük. Újra hűtjük. A tejszínt a megmaradt porcukorral felverjük, hozzáadjuk a megmaradt zselatint, és ráterítjük a megdermedt sárga krémre, hűtjük. A tortazselét a vízzel felfőzzük, hűtjük és rásimítjuk a tejszínes krémre. 2 órahosszát hűtjük.
Nagyon finom és dekoratív!
Gobo receptje.