Tészta:
Egy tálban a kezünkkel 3 egész tojást 2 dl vízzel eldolgozunk, és annyi lisztet adunk hozzá fokozatosan, ujjainkkal kavarva, amennyit felvesz. Lisztezett táblán (vagy tésztanyújtó géppel 1 szer 7-es fokozaton, majd 2 szer egymás után 3-as fokozaton ) kinyújtjuk.
Közepes pogácsaszaggatóval köröket készítünk, erre kerül a hústöltelék (cseresznye nagyságú ). Enyhén lisztezett ujjainkkal összenyomkodjuk a félbehajtott tésztalapot. A két végét kalapkára formázzuk, összecsípjük a széleit.
Hústöltelék:
50 dkg darált húst tetszés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, kb. 3 tojás nagyságú reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymával (de megbolondíthatjuk apróra vágott friss kaporral is).
Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, míg fel nem jön a víz tetejére. A kifőtt pelmenyit nem kell leöblíteni! Fogyasztásnál tetszés szerint teavajjal, ecettel és őrölt borssal ízesítjük. A kész nyers pelmenyiket lisztezett tálcákon le is fagyaszthatjuk, ha nem rögtön fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Váradi Gabriella receptje.