A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
- csipet só
A töltéshez:
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás a kenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük, és 1 órát pihentetjük. 4 egyforma részre osztjuk. Az egyik cipót 40 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk kakaóval úgy, hogy a külső szélén vastagabban legyen. Ezt félretesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a kakaós lapunkra, és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk attól függően, mekkora kifliket szeretnénk, 10-12 részre vágjuk. A szélesebb felénél kezdve feltekerjük. A másik 2 cipót ugyanígy elkészítjük. Pihentetjük még 15 percet, majd felvert tojással megkenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!