- 2 x 5 tojásfehérje
- 2 x 1/2 evőkanál 10 %ecet
- 2 x 1/2 evőkanál vaníliaaroma
- 2 x 1/2 evőkanál étkezési keményítő
- 0,5 l habtejszín (Hullala vagy Meggle)
- gyümölcs tetszés szerint
Két adagban készítjük el mert egyszerre nem tudjuk kisütni. Mivel számtorta lett előtte a sütőpapírra ki kirajzoljuk a szám formáját, mind a két számból 3 db-ot készítünk, így könnyebb dolgozni. A sütőpapírt pici olajjal lekenjük. A tojásfehérjét felverjük de még nem keményre. A porcukrot a keményítővel átszitáljuk fokozatosan a fehérjéhez adagoljuk. Hozzáadjuk az ecetet és a vanília aromát.Keményre verjük.Habzsákba tesszük a kemény habot és a kirajzolt forma alapján elkészítjük a számot. Aljának a számot körbe rajzoljuk a habbal és a közte lévő teret is kitöltjük. A magasságának csak a számot rajzoljuk körbe és még egyszer a tetejébe, hogy magasabb legyen. A tetejének is körberajzoljuk a számot,és a közte levő teret becsíkozzuk tetszőleges távolságra.110 °C-ra előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük mind a három tepsit egyszerre, kb 60-70 percig sütjük. A másik számmal is ugyan ez a teendő.
Összeállítás:
A gyümölcsöket összevágjuk. A tejszínt keményre verjük. A sütőpapírról legkönnyebben egy cérnával lehet leválasztani a süteményt, vigyázni kell, mert elég törékeny. Az aljának a szélét bekenjük habbal, rátesszük a magasságát, tejszínhabbal megtöltjük, gyümölcsöket beletesszük ,egy kicsit belenyomkodjuk a tejszínbe.A magasságának a szélét is bekenjük tejszínnel és ráhelyezzük a tetejét.
Kiss Imréné Magdi receptje.